Η Green Cola είναι ένα προϊόν φυσικού προφίλ που συνδυάζει υπέροχη γεύση με συστατικά φυσικής προέλευσης, αφού περιέχει γλυκαντικές ύλες από το φυτό Stevia, φυσική καφεΐνη από πράσινους κόκκους καφέ, ενώ δεν περιέχει ασπαρτάμη, φωσφορικό οξύ, ζάχαρη και συντηρητικά. Η Green Cola είναι μια καινοτομία στα αναψυκτικά τύπου cola και δεν συγκρίνεται με καμία προηγούμενη ή υπάρχουσα συνταγή, σε αυτή την κατηγορία. Μία μοναδική cola ανώτερης ποιότητας για αυτούς που απολαμβάνουν το σύγχρονο τρόπο ζωής, αποφεύγοντας αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη, αλλά διατηρώντας την απολαυστική γεύση της cola.

ΣΤΕΒΙΑ

Η Στέβια (βοτανικό όνομα Stevia rebaudiana) είναι είδος φυτού το οποίο καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου και κυρίως στην Κίνα, Παραγουάη και Βραζιλία. Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν φυσικό γλυκαντικό με μηδενική θερμιδική αξία και είναι 150-200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη. Οι ιδιότητες της στέβιας είναι γνωστές εδώ και αιώνες στους αυτόχθονες της Ν. Αμερικής, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα φύλλα της ως γλυκαντικό, κυρίως σε διάφορα αφεψήματα. Σήμερα, η στέβια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στα τρόφιμα αλλά και στα ροφήματα, όπως στο τσάι και τα αναψυκτικά, ως μια εναλλακτική λύση αντί της ζάχαρης, η οποία περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο σε αντίθεση με τη στέβια που δεν αποδίδει καθόλου θερμίδες, σε οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης.

Το γλυκαντικό από το φυτό στέβια παρουσιάζει τις παρακάτω ιδιότητες:

  • διευκολύνει την πέψη και τις γαστρεντερικές λειτουργίες,
  • βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κόπωσης,
  • αποτελεί μια επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους, έχει μηδενική επίδραση στον γλυκαιμικό δείκτη (G.I.) και στο γλυκαιμικό φορτίο (G.L.),
  • καθιστά έτσι τη στέβια κατάλληλη για ανθρώπους με διαβήτη, εφόσον δεν περιέχει υδατάνθρακες και δεν επηρεάζει τη γλυκόζη στο αίμα.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΚΟΙ ΚΑΦΕ

Οι πράσινοι κόκκοι καφέ είναι στην ουσία κόκκοι που δεν έχουν ψηθεί.

Όταν οι κόκκοι καφέ ψήνονται, το φυσικό συστατικό χλωρογενικό οξύ, μειώνεται. Αυτή η ουσία, η οποία παραμένει στους πράσινους κόκκους καφέ, έχει εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό, αφού:

  • βοηθάει στην απώλεια βάρους, ενισχύοντας τον μεταβολισμό και παράλληλα την καύση λίπους,
  • λειτουργεί αποτρεπτικά στην εμφάνιση διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων,
  • ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα,
  • βοηθάει στην προστασία του ήπατος,
  • ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθάει στην ταχύτερη ανάρρωση και δράση κατά των μικροβίων.

Ο% ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΟΞΥ

Πολλά αναψυκτικά, ιδιαίτερα τύπου cola, περιέχουν φώσφορο με τη μορφή φωσφορικού οξέος. Ο φώσφορος υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα συμβάλλοντας στην υγεία των οστών, όπως και το ασβέστιο. Η πρόσληψη του φωσφορικού οξέος – που το βρίσκουμε σε αρκετά τρόφιμα – είναι αναγκαία για τη σωστή υγεία των οστών καθώς και άλλων ιστών και σπάνια εμφανίζει έλλειψη στον οργανισμό. Αντιθέτως η υπερβολική χρήση του μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Στο πλαίσιο αυτό προληπτικά συνίσταται η φειδωλή χρήση τροφίμων με φώσφορο, έτσι ώστε να μειωθούν πιθανές επιπλοκές στον οργανισμό.

Start typing and press Enter to search